HKOTA Football Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HKOTA Football Club

We are a football team formed by a group of passionate and energetic Occupational Therapists in Hong Kong. This is the forum for the football team ONLY. For further information about Occupational Therapy, please go to http://www.hkota.org.hk/

HKOTA WebsiteHKOTA Website  首頁首頁  相冊相冊  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

親子好地方

向下 
+3
Eddy
kanden
Eddie
7 posters
前往頁面 : 上一頁  1, 2
發表人內容
steven
球隊管理小組
球隊管理小組
steven

文章總數 : 1043
注冊日期 : 2007-10-22

親子好地方 - 頁 2 Empty
發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty17/11/2007, 18:39

真係唔明400萬債都唔夠,整夠800萬, be honest, i am very regret of having one 4000K 債....不過你地宜家honeymoon,到D小魔鬼12歲後你地就知...唔係嚇鬼..
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

文章總數 : 1244
注冊日期 : 2007-10-19

發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty17/11/2007, 19:03

steven 寫到:
真係唔明400萬債都唔夠,整夠800萬, be honest, i am very regret of having one 4000K 債....不過你地宜家honeymoon,到D小魔鬼12歲後你地就知...唔係嚇鬼..

唔擔心...呢度大家都試過十二歲, 大家而家都依然係人, 冇變成魔鬼...每樣嘢都有佢好嘅同唔好嘅一面, 我地又唔駛淨係諗壞嘅嘢嘅; 好似你個仔, 又肯跟你去參加HA水運會, 又叻到攞獎, 呢啲咪令你開心嘅一面囉...
今日跟人學返嚟嘅: "獨陰不生, 獨陽不長"--Cheers! flower
回頂端 向下
http://hkotafc.forumotion.com
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

文章總數 : 1358

發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty17/11/2007, 19:26

steven 寫到:

憤怒"青年" hit
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

文章總數 : 1206
注冊日期 : 2007-10-26

發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty17/11/2007, 20:06

Steven一定係bipolar,早輪就抑鬱,得到大家支持下病情轉好,但而家就狂燥!啲精神科專家快啲做嘢啦!
回頂端 向下
steven
球隊管理小組
球隊管理小組
steven

發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty18/11/2007, 17:49

早排depressed就因為老婆出禁制,有排都唔踢得波,要諗計...否則要有排停賽.
呢陣見你地咁有幻想,比D現實程況...小朋友反叛期好得人惊....
我個仔12歲前好玩到無得頂,小學年年三甲,品學兼優,又聽話,又孝順,升左中之後人好似另外個人,我老婆成日後悔生左個仔.....唉唔知幾時個仔先識做人...唔好以為自已勤力親子就可以教好D仔女..12歲後我地影響力好細....我大部份D friend都係頂唔順仔女..送走晒走去外面...不過我無銀..無能力做,惟有挨...希望你地打好個底,教好D細路...good luck and god bless you.

,
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

文章總數 : 1196

發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty19/11/2007, 08:31

steven 寫到:
早排depressed就因為老婆出禁制,有排都唔踢得波,要諗計...否則要有排停賽.
呢陣見你地咁有幻想,比D現實程況...小朋友反叛期好得人惊....
我個仔12歲前好玩到無得頂,小學年年三甲,品學兼優,又聽話,又孝順,升左中之後人好似另外個人,我老婆成日後悔生左個仔.....唉唔知幾時個仔先識做人...唔好以為自已勤力親子就可以教好D仔女..12歲後我地影響力好細....我大部份D friend都係頂唔順仔女..送走晒走去外面...不過我無銀..無能力做,惟有挨...希望你地打好個底,教好D細路...good luck and god bless you.

,

計我話有時做人,盡了本份,無愧於心, 就ok嫁喇。將來的路點行,就睇距自已的做化喇。凡事皆抱中庸之道,就會自我感覺良好。好似我哋隊波,嬴吓又輸吓,先至過引咖馬,Do you think so Idea Idea Idea
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

文章總數 : 1206
注冊日期 : 2007-10-26

發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty19/11/2007, 09:00

Colin 寫到:
計我話有時做人,盡了本份,無愧於心, 就ok嫁喇。將來的路點行,就睇距自已的做化喇。凡事皆抱中庸之道,就會自我感覺良好。好似我哋隊波,嬴吓又輸吓,先至過引咖馬,Do you think so Idea Idea Idea

絕對同意! 我從來冇寄望啲細佬會係啲什麼神童或大人物, 但求佢地做一個人, 生活開心, 唔好負累社會就算啦!!!!!
回頂端 向下
steven
球隊管理小組
球隊管理小組
steven

發表主題: 回復: 親子好地方   親子好地方 - 頁 2 Empty19/11/2007, 13:38

Eddy 寫到:
Colin 寫到:

絕對同意! 我從來冇寄望啲細佬會係啲什麼神童或大人物, 但求佢地做一個人, 生活開心, 唔好負累社會就算啦!!!!!

我地呢代的parent都應該咁諗...其實我就灰左D...
回頂端 向下

親子好地方
回頂端 
2頁(共2頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
HKOTA Football Club :: 球隊內外 :: 仔女經-
前往: