HKOTA Football Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HKOTA Football Club

We are a football team formed by a group of passionate and energetic Occupational Therapists in Hong Kong. This is the forum for the football team ONLY. For further information about Occupational Therapy, please go to http://www.hkota.org.hk/

HKOTA WebsiteHKOTA Website  首頁首頁  相冊相冊  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

歐聯又殺到啦

向下 
+5
Ray
Adam
Eddie
kanden
Colin
9 posters
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3  下一步
發表人內容
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

文章總數 : 1244
注冊日期 : 2007-10-19

歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty
發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty16/4/2009, 19:23

Adam 寫到:
驚天射球[39.6碼 球速132公里掛網]世界足球先生盡顯身價,關鍵比賽射入關鍵入球。
What a goal!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=wpwJ9QPGAys

https://www.youtube.com/watch?v=p0V7H56Ugag

真係好勁!
回頂端 向下
http://hkotafc.forumotion.com
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

文章總數 : 1196
注冊日期 : 2007-10-22

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty17/4/2009, 17:36

如果球波唔係c7入就更好
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty20/4/2009, 17:21

星期六睇兵工廠對車仔,見識到依家佢地防線有幾恐怖。施維施達失第二球,居然可以放棄追杜奧巴,仲衰過我,大哥職業球員呀。另外果個迪呀拉(?),打防中,搶唔到波之餘又成日失波,邊處夠班,返去法甲啦。最後唔明雲格仲乜唔用艾沙維 Question Question 歐聯仲係咁ke後防,係咁先
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty23/4/2009, 15:50

我都話兵工廠條防線嚇死人,估唔到利記都係,2場都失四球,歐聯及聯賽均自毀長城,買到和其他就肥豬仔lor
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty27/4/2009, 17:06

岩岩洗緊碗,收到軒迪克電話,佢問明晚有乜辦法對付巴塞,我提議佢塞多的人係中場,同時用艾辛同約翰米基爾死纏沙維&思尼斯達,從而切斷前面ke供應。至於攻擊梗係靠杜奧巴死爆爛爆,再加英國的傳統國技,死球戰術,一味靠滾喇。最後我叫佢上forum look look,睇下隊友們有乜好橋
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

文章總數 : 487

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty27/4/2009, 17:40

Colin 寫到:
岩岩洗緊碗,收到軒迪克電話,佢問明晚有乜辦法對付巴塞,我提議佢塞多的人係中場,同時用艾辛同約翰米基爾死纏沙維&思尼斯達,從而切斷前面ke供應。至於攻擊梗係靠杜奧巴死爆爛爆,再加英國的傳統國技,死球戰術,一味靠滾喇。最後我叫佢上forum look look,睇下隊友們有乜好橋

美斯同我講車仔肯投降佢自己入少兩球
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty27/4/2009, 18:00

Colin 寫到:

你地用咩話溝通架?? 不過美斯真係好勁, 英式後衛未必mark到佢, 尤其佢近況fit到漏.
回頂端 向下
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

文章總數 : 1358

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty27/4/2009, 19:27

Eddie 寫到:
Colin 寫到:

你地用咩話溝通架?? 不過美斯真係好勁, 英式後衛未必mark到佢, 尤其佢近況fit到漏.

however, i think spanish team cant play well with Eng team cos Eng team is fast, strong, physical and closely-marked each player ... No matter how good of Messi, I dont think he can beat 2 players at same time in most situation ... I think Chelsea will win
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty28/4/2009, 08:32

作客巴塞梗係死守喇,輸1:0已當和,和波就當win咗啦,當然有作客入球就最good fit,等返主場先至同佢死過。我睇巴塞會好似對拜仁咁,上半場就瘋狂進攻,務求一早ko對手。車仔連專踢歐聯嘅利記都可以淘汰,邊有咁容易俾人ko,今晚一於死纏及破壞戰術,唔俾巴塞上腳,咁就掂啦
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty28/4/2009, 17:50

相反我就係估如果車仔用兩個後衛mark美斯就一定死梗, 第一, 美斯控波好痴腳, 如果兩個一齊mark佢會好容易中間穿過, 呢啲技倆佢出唔少; 就算過唔到都好大機會搏到罰球, 巴塞有咁多砲手, 又叫糊; 三, 兩個mark佢, 其他球員例如亨利同Eto亦會較多空位, 須知道美斯唔似C朗咁獨食, 佢亦可以分俾其他中前場嘅殺手...上屈曼聯能嬴巴塞, 我覺得係因為美斯唔係topfit, 今日就唔同講法....
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty28/4/2009, 18:02

唔使特別派人mark美斯,因為mark唔到。最重要mark死沙維同恩尼斯達,切斷輸送,等美斯盡量少波到,或迫佢回後羅波,咁威脅自然減低。唉不過今晚老鬼都唔知起唔起到身睇波
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 07:50

10個有8個都買巴塞win或入球大,結果0:0,一網殺盡。我都儍儍哋嘅,梗係少數啦,嘻嘻嘻嘻嘻 Razz Razz Razz
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

文章總數 : 487

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 07:59

boring match, waste my sleeping time
回頂端 向下
Peter
資深球員
資深球員

文章總數 : 425
注冊日期 : 2008-08-19

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 09:02

Recorded the match n watched it early in the morning. As expected, 車仔緊係守你啦。Drogba差D仲挍掂埋tim。下場Ashley Cole 復出,左路鬥美斯,精彩囖 Exclamation Exclamation

下場真係五五波,捱眼都要睇 Sleep Sleep Sleep
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 15:29

Peter 寫到:
Recorded the match n watched it early in the morning. As expected, 車仔緊係守你啦。Drogba差D仲挍掂埋tim。下場Ashley Cole 復出,左路鬥美斯,精彩囖 Exclamation Exclamation

下場真係五五波,捱眼都要睇 Sleep Sleep Sleep

Yes支持車仔 bounce
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 15:40

喂各位,今晚又點睇呀,我同費爵爺冇乜兩句,所以唔教精佢
回頂端 向下
Peter
資深球員
資深球員

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 16:53

英超番板,冇乜興趣 Sleep Sleep Sleep Sleep
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 17:21

Adam 寫到:
boring match, waste my sleeping time

岩岩睇espn sc 場波ke highlight,巴塞shot on target x 6,車仔x 1,咁應該係緊張而不精彩格局。但Hiddink 71 mins竟夠膽換走林伯,加超強防手,果然利害
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty29/4/2009, 18:30

巴塞真係好勁, 控球超強, 佔70%...我撐巴塞!
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty4/5/2009, 16:08

費爵爺預測今年決賽係舊年莫斯科翻版,點睇呀
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty4/5/2009, 17:40

Colin 寫到:

作為曼聯迷我都想, 一來即係代表曼聯隊冧咗兵工廠, 二來始終對車仔比較熟路, 有把握啲; 但係, 唔知費sir睇完巴塞炒完皇馬之後仲會唔會咁諗呢?
回頂端 向下
Peter
資深球員
資深球員

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty4/5/2009, 18:20

Eddie 寫到:
Colin 寫到:

作為曼聯迷我都想, 一來即係代表曼聯隊冧咗兵工廠, 二來始終對車仔比較熟路, 有把握啲; 但係, 唔知費sir睇完巴塞炒完皇馬之後仲會唔會咁諗呢?

唔可以咁比較喎,皇馬同巴塞對攻,加上皇馬D後防.......,自己攞黎衰。我睇Hiddink老謀心算,一定引巴塞黎攻,下場巴塞無晒後防正選,有暗湧,有暗湧 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty5/5/2009, 17:26

曼聯今晚一定打得保守,因守和都出線,趁机打突擊,入左一球就幾乎出硬線。至於車仔個場,我都估巴塞主攻,車仔主守。巴塞根本唔識守,加上冇左2件正選後衛,更唔會守,而佢地相信自己ke入球能力,所以作客都會反客為主。但我相信Hiddink一定有計攪掂巴塞,哥迪奧拿新仔教練,當高手過招便會蝕底
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty6/5/2009, 16:05

雖然我係曼聯躉, 但都估唔到擒晚場波踢咗11分鐘就玩完.
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: 歐聯又殺到啦   歐聯又殺到啦 - 頁 2 Empty6/5/2009, 16:27

睇唻雲格只適合做青訓,同費爵爺冇得揮呀。不過亦可能財力冇咁好啦,曼聯連韓國星都五萬磅周薪,咪點留到人呀。另外聽講英國政府準備加稅,高薪一族由4成+到五成,真利害
回頂端 向下

歐聯又殺到啦
回頂端 
2頁(共3頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
HKOTA Football Club :: 球隊內外 :: 波經-
前往: