HKOTA Football Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HKOTA Football Club

We are a football team formed by a group of passionate and energetic Occupational Therapists in Hong Kong. This is the forum for the football team ONLY. For further information about Occupational Therapy, please go to http://www.hkota.org.hk/

HKOTA WebsiteHKOTA Website  首頁首頁  相冊相冊  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

EURO 2008

向下 
+4
kanden
Eddie
Adam
Eddy
8 posters
前往頁面 : 上一頁  1, 2
發表人內容
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

文章總數 : 487
注冊日期 : 2007-10-22

EURO 2008 - 頁 2 Empty
發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty22/6/2008, 06:58

Colin 寫到:
Adam 寫到:
Colin 寫到:
克羅地亞都未算無厘頭,整隊土耳其你嘆,來個終極無厘頭同假,問你死未 Suspect Suspect ,下次你一定會估德國嬴梗,又會唔會咁順灘呢? Question Question 至今兩隊小組首名兼三連勝球隊都香左,咁荷蘭同西班牙會唔會同一命運呢?我估起碼香多一隊喇,希望唔係荷蘭啦 Mad Mad

今晚主/客其它有無機會?

我就話0:0 or 1:1都唔出奇,等你班友仔輸鬼晒 Sad ,荷蘭加時先嬴呀
Mad

Colin 係有料到 1:1都比你中
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

文章總數 : 1244
注冊日期 : 2007-10-19

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty22/6/2008, 08:14

竟然三場都係小組第二名嬴波...咁今晚意大利就好大機會...唉, 荷蘭...睇唔到我偶像踢波同教波都捧歐洲國家盃添....touch
回頂端 向下
http://hkotafc.forumotion.com
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

文章總數 : 1196

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty22/6/2008, 11:49

Eddie 寫到:
竟然三場都係小組第二名嬴波...咁今晚意大利就好大機會...唉, 荷蘭...睇唔到我偶像踢波同教波都捧歐洲國家盃添....touch

物極必反,今晚轉捧西班牙,希望可以笑gar gar Very Happy Smile Razz
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty22/6/2008, 11:52

Adam 寫到:
Colin 寫到:
Adam 寫到:
Colin 寫到:
克羅地亞都未算無厘頭,整隊土耳其你嘆,來個終極無厘頭同假,問你死未 Suspect Suspect ,下次你一定會估德國嬴梗,又會唔會咁順灘呢? Question Question 至今兩隊小組首名兼三連勝球隊都香左,咁荷蘭同西班牙會唔會同一命運呢?我估起碼香多一隊喇,希望唔係荷蘭啦 Mad Mad

我就話0:0 or 1:1都唔出奇,等你班友仔輸鬼晒 Sad ,荷蘭加時先嬴呀
Mad

有段估,無痛苦 Razz Razz
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

文章總數 : 1206
注冊日期 : 2007-10-26

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty22/6/2008, 12:48

Adam 寫到:
Colin 寫到:
Adam 寫到:
Colin 寫到:

Mad

早知燈係火, 唔洗四圍摸! Colin哥, 今晚醒d料黎, 帶協下細佬! 功德無量!!
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty28/6/2008, 18:01

highly recommended
想唔想用3D動畫重溫EURO 2008ge精華? Virtual Replay幫到你

http://uk.yahoo.eurosport.com/football/euro-2008/2008/virtualreplay.shtml
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty30/6/2008, 04:45

德國班後防果然比班後生仔玩殘!! 德國要再進一步, 一定要搵到個鎮得住中後場嘅人才, 就好似當年嘅馬圖斯或者森馬! 哎, 都成十年喇, 始終搵唔一個好似呢兩個咁嘅人才!!
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty1/7/2008, 12:55

阿Adam兄, 睇怕你要快d換返張相, 上場拿姆只係做咗一分鐘英雄, 果一分鐘之前已經表現得幾不濟, 尤其俾人推右走左果下....今場竟然又再一次犯錯, 完全俾托利斯後發先至KO咗, 難怪下半場冇得留低...
今場德國中場輸晒, 西班牙果幾個中場勁到不得了, 輸都無話可說...
btw, 波力克果然係一個不拆不扣嘅二奶...
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty1/7/2008, 13:26

Eddie 寫到:
阿Adam兄, 睇怕你要快d換返張相, 上場拿姆只係做咗一分鐘英雄, 果一分鐘之前已經表現得幾不濟, 尤其俾人推右走左果下....今場竟然又再一次犯錯, 完全俾托利斯後發先至KO咗, 難怪下半場冇得留低...
今場德國中場輸晒, 西班牙果幾個中場勁到不得了, 輸都無話可說...

用返最光輝時代的標記
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty1/7/2008, 13:36

Adam 寫到:
Eddie 寫到:

用返最光輝時代的標記

BINGO! 1990年嘅西德, 有馬圖斯, 布林美, 其連士文, 和拉, 伊拿, 巴治和, 高拿......., 真係冇得頂!

當年做青山, 西德未出之前, 有個OTA問我捧邊隊, 我話西德, 跟住比佢笑, 仲問我識唔識波添! 誰不知西德對完南斯拉夫, 技術性以4:1打到對手九個一皮之後, 條OTA第日都死死地氣話西德都好得! 哎, 但好景不再, 此役係西德近20年來最出色嘅一場波, 幾時可以再咁勁呢!!??
回頂端 向下
thomas onson
進階球員
進階球員
thomas onson

文章總數 : 154
注冊日期 : 2007-10-30

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty1/7/2008, 14:33

大家見到我幅相就知一早有玄機啦
回頂端 向下
Colin
球隊管理小組
球隊管理小組
Colin

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty3/7/2008, 07:13

Eddie 寫到:

我無睇德國最後兩場波,但上網睇到拿姆入選左最佳陣容的廿三人 Question Question
回頂端 向下
kanden
球隊管理小組
球隊管理小組
kanden

文章總數 : 1358

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty3/7/2008, 16:46

Colin 寫到:
Eddie 寫到:

我無睇德國最後兩場波,但上網睇到拿姆入選左最佳陣容的廿三人 Question Question

he made mistakes in last 2 matches and he should not be selected
回頂端 向下
Eddy
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddy

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty3/7/2008, 17:15

kanden 寫到:
Colin 寫到:
Eddie 寫到:

he made mistakes in last 2 matches and he should not be selected

公道啲講, 德國輸嗰球唔可以怪晒拿姆, 其實列文都應該付部份責任! 以我接近35年打龍門嘅經驗, 嗰球波列文其實唔洗咁快出, 原因有二:

一. 當時托利斯切入嘅路徑係禁區中偏向斜角位, 拿姆係慢少少, 但其實如果列文唔出, 以拿姆當時嗰位, 佢可以逼托利斯繼續向外閃, 繼而縮窄佢嘅射門角度!

二. 列文嘅出迎, 既不能阻截托利斯, 反而阻住拿姆追截托利斯! 慢鏡好清楚見到拿姆見到列文出迎便收步, 以免彼此撞埋一舊! 當然你可以話佢怕死, 但我認為做龍門一係唔出迎, 一出迎必須截到嗰波, 否則就大開中門任人射!

列文就係因為出迎時間慢咗, 所以既阻住拿姆繼續進逼托利斯, 反而大開中門讓托利斯好輕易咁將個波送入龍門!

呢球波亦反映現時德國隊嘅防守完全欠缺深度, 如果德國有一個位置感強嘅清道夫, 即使拿姆失位, 都可以補位阻截! 近代少少嘅代表人物有簡拿華路, 加力查; 遠少少嘅有馬旬尼, 巴利斯, 馬圖斯, 森馬; 再遠少少嘅有碧根包華, 阿爾拔圖. 但德國...... 俱往矣!!
回頂端 向下
Adam
球隊管理小組
球隊管理小組
Adam

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty3/7/2008, 17:35

Eddy 寫到:
kanden 寫到:
Colin 寫到:
Eddie 寫到:

公道啲講, 德國輸嗰球唔可以怪晒拿姆, 其實列文都應該付部份責任! 以我接近35年打龍門嘅經驗, 嗰球波列文其實唔洗咁快出, 原因有二:

一. 當時托利斯切入嘅路徑係禁區中偏向斜角位, 拿姆係慢少少, 但其實如果列文唔出, 以拿姆當時嗰位, 佢可以逼托利斯繼續向外閃, 繼而縮窄佢嘅射門角度!

二. 列文嘅出迎, 既不能阻截托利斯, 反而阻住拿姆追截托利斯! 慢鏡好清楚見到拿姆見到列文出迎便收步, 以免彼此撞埋一舊! 當然你可以話佢怕死, 但我認為做龍門一係唔出迎, 一出迎必須截到嗰波, 否則就大開中門任人射!

列文就係因為出迎時間慢咗, 所以既阻住拿姆繼續進逼托利斯, 反而大開中門讓托利斯好輕易咁將個波送入龍門!

呢球波亦反映現時德國隊嘅防守完全欠缺深度, 如果德國有一個位置感強嘅清道夫, 即使拿姆失位, 都可以補位阻截! 近代少少嘅代表人物有簡拿華路, 加力查; 遠少少嘅有馬旬尼, 巴利斯, 馬圖斯, 森馬; 再遠少少嘅有碧根包華, 阿爾拔圖. 但德國...... 俱往矣!!

多謝支持拿姆
touch
不過作為一個後衛,拿姆至少要閂閘用身位攔一欄托利斯
回頂端 向下
Eddie
球隊管理小組
球隊管理小組
Eddie

發表主題: 回復: EURO 2008   EURO 2008 - 頁 2 Empty4/7/2008, 17:21

Adam 寫到:
Eddy 寫到:
kanden 寫到:
Colin 寫到:
Eddie 寫到:

公道啲講, 德國輸嗰球唔可以怪晒拿姆, 其實列文都應該付部份責任! 以我接近35年打龍門嘅經驗, 嗰球波列文其實唔洗咁快出, 原因有二.....

多謝支持拿姆
touch
不過作為一個後衛,拿姆至少要閂閘用身位攔一欄托利斯

絕對同意
回頂端 向下

EURO 2008
回頂端 
2頁(共2頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
HKOTA Football Club :: 球隊內外 :: 波經-
前往: